Een trouwlocatie kiezen

Een trouwlocatie kiezen

Een trouwlocatie kiezen doe je niet van de ene op de andere dag: in de regel wordt er heel wat gewikt en gewogen voordat er besloten wordt waar de trouwerij gaat plaatsvinden. Kiezen jullie voor een romantisch kasteel of toch een grote partyboot? Wil je je jawoord geven op een groot landgoed of in een klein kappeletje? Kortom: hoe kies je de trouwlocatie die bij jullie past?

Een trouwlocatie kiezen

Wil je een trouwlocatie kiezen, kijk dan allereerst naar je budget. Nee, dat is geen romantisch uitgangspunt, maar het kan veel teleurstellingen voorkomen. Het heeft namelijk helemaal geen zin om de mooiste, grootste, meest meeslepende trouwlocaties te bezichtigen, als je eigenlijk wil trouwen met een klein budget. En om je nu voor je bruiloft diep in de schulden te steken…

Verder is natuurlijk ook het aantal gasten van belang. Een grote balzaal lijkt een prachtig idee, totdat jullie daar met een select groepje heel verloren staan te wezen. Wil je klein trouwen, kies dan ook voor een locatie die zich daarvoor leent. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: een lieflijk stadhuisje is misschien niet dé plek voor jullie wanneer jullie besloten hebben alle familie, vrienden, buren, kennissen en collega’s uit te nodigen voor jullie bruiloft.

Een trouwlocatie kiezen in de sfeer van je bruiloft

Heeft jullie trouwerij een bepaald thema of een bepaalde sfeer? Kies dan voor een locatie die hierbij past. Een moderne trouwerij met een vlammend rode bruidsjurk past wellicht wat minder bij een romantisch kasteel, een Sissy-bruiloft daarentegen past er prima. Hebben jullie nog geen stijl gekozen? Bepaal dit dan eerst, en ga pas daarna op zoek naar een trouwlocatie die hierbij past.

Verder is het natuurlijk wel zo netjes om ook rekening te houden met de plaats(en) waar jullie gasten vandaan moeten komen. Een bruiloft om 11 uur in romantisch Maastricht kan jij wel een leuk idee vinden, maar je opa en oma in Groningen denken daar wellicht héél anders over.

Een gedachte over “Een trouwlocatie kiezen

  1. Kelly

    Ik wil dolgraag trouwen. Er is een plek aan het strand waar mijn bedrijf vergaderingen organiseert, dat is zo’n beetje mijn droomlocatie. Alleen is mijn vriend daar niet voor te porren. Hij vindt trouwen onzin, ziet het nut er niet van in. Help/advies graag!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *