Ruzie over de trouwerij

Ruzie over de trouwerij

Hebben jullie besloten om samen de stap te wagen naar een huwelijk? Gefeliciteerd! Maar schrik niet, voordat er daadwerkelijk getrouwd wordt, staat je nog heel wat geregel en gedoe te wachten. Dit kan spanning opleveren binnen de relatie, vooral wanneer jullie verschillende ideeën hebben over de invulling van de bruiloft. Hoe vermijd je ruzie over de trouwerij?

Ruzie over de trouwerij is vervelend, maar komt op grote schaal voor. Maar liefst 60% van de koppels die gaan trouwen, hebben met hun familie en/of vrienden woorden (gehad) over de invulling van de grote dag. De aanleiding hiervoor kan heel divers zijn, maar vooral de gastenlijst (wie nodig je uit en wie niet?) zorgt voor veel problemen binnen de familie.

Ruzie over de trouwerij met je geliefde

Ook met de huwelijkspartner in spé wordt vaak gebakkeleid over de exacte invulling van de dag. Hierbij speelt vooral tijdsdruk een grote rol: hoe meer tijd men heeft om het huwelijk voor te bereiden, hoe gemakkelijker het wordt om alles in harmonie te regelen. Begin dus op tijd met voorbereidingen treffen voor je bruiloft. Hierdoor zullen jullie beter in staat zijn voor ogen te krijgen wat een ieder van jullie precies wil en welke verwachtingen er leven rond ‘de grote dag’. Kijk hierbij NIET naar wat jullie gasten willen, maar hou alleen jullie eigen plaatje voor ogen en probeer elkaar ergens in het midden te treffen: als de een het liefst in stilte wil trouwen en de ander zou graag 200 gasten uitnodigen, is het wel zo fair om een trouwerij voor een select gezelschap te plannen.

Ook de keuze voor de juiste ceremoniemeester scheelt een hoop bruilofsstress. Met de juiste persoon voor deze taak wordt jullie veel werk uit handen genomen. Ook staat de ceremoniemeester jullie bij op moeilijke of spannende momenten. En pick your battles: hoe belangrijk is nu feitelijk de kleur van de ballonnen en de smaak van de bruidstaart? Uiteindelijk draait alles om de liefde. De rest is maar bijzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *