Voorkom een saaie trouwerij!

Je bruiloft wordt natuurlijk geacht een van de mooiste dagen van je leven te zijn. Een saaie trouwerij wil je dus koste wat het kost voorkomen! Maar hoe doe je dat?

Het is de nachtmerrie van velen: een saaie trouwerij. Niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de gasten is het erg vervelend om aanwezig te zijn op een bruiloft die maar niet op gang wil komen. Een onverstaanbare speech van tante Mies, murmelend in dialect, gevolgd door een “hi-la-rische” sketch die eveneens onverstaanbaar is omdat de uitvoerders de slappe lach hebben, en tot slot een DJ die nog suffer is dan het sokkenpluis van je opoe op een regenachtige zondagmiddag… et voilà, alle ingrediënten voor een horrorbruiloft. Hoe hou je het leuk?

Een saaie trouwerij voorkomen

Bijna elke familie of vriendenkring heeft wel een of meerdere gangmakers: van die mensen die altijd wat te vertellen hebben en iedereen meezuigen in hun enthousiasme. Al die leuke lui moet je natuurlijk níet allemaal bij elkaar aan één tafel proppen, want dan heb je dus één vrolijke tafel en voor de rest wil het maar niet vlotten. Nee, verdelen die hap! Zet je altijd even geïnteresseerde oom naast een muurbloempje, een flink bereisde collega bij je oma of je oud-tante, zodat er eigenlijk overal wel iemand zit die de rustiger mensen een beetje uit hun schulp kan lokken. Overdrijf het echter niet: je vooral-met-een-borrel-op-zeer-jolige oom Gerard naast je bedeesde schoonmoeder zetten is een uitstekend ingrediënt voor een fikse rel. (Maar goed, rellen zijn in ieder geval niet saai…)

Locatie en eten

Twee dingen zijn belangrijk om een saaie trouwerij te vermijden: de juiste locatie, en genoeg te eten en drinken. Wil je low-budget trouwen? Bezuinig eerder op je gastenlijst dan op je locatie en/of je hapjes: met een knorrende maag in een sfeerloze zaal zitten zal de stemming van je gasten echt niet ten goede komen. Hetzelfde geldt voor oeverloze stukjes en speeches: zorg dat je een programmaboekje klaar hebt liggen, zodat de genodigden weten hoe lang het nog duurt. Laat je ceremoniemeester goede afspraken maken met speechers en opvoerders van stukjes: een emotioneel verhaal van een kwartier of een lange sketch vol ‘inside jokes’ kan je je gasten echt niet aandoen.

Wel een goed idee: entertainment op je bruiloft. Laat je gasten een spelletje doen, huur iemand in die portretten tekent of geef iedereen een polaroidcamera.

3 gedachten over “Voorkom een saaie trouwerij!

 1. Verliefd verloofd getrouwd

  Leuk artikel! Wat ikzelf altijd belangrijk vind, is dat het bruidspaar en de gasten in een bepaalde flow zitten, waarbij het lijkt alsof alles vanzelf in elkaar overgaat. Inderdaad is een saaie bruiloft een van de meest vervelende dingen die er zijn. Je gaat er tenslotte naartoe om te feesten.
  Leuke tips!
  Groetjes,
  Jasmine Seegers

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *