Waarom sommige vrouwen nooit ten huwelijk gevraagd worden

Waarom sommige vrouwen nooit ten huwelijk gevraagd worden

Droom je van een droombruiloft? Maar lijkt een trouwerij nog heel ver weg? Uit onderzoek blijkt, dat veel vrouwen het samenwonen zien als een opstapje naar de trouwerij, terwijl de man het eerder beschouwt als een soort “uitstel van executie”. Voor mannen is trouwen vaak een enorme stap, zeker wanneer hij ooit eerder in het huwelijksbootje heeft gezeten en schipbreuk heeft geleden. Maar ook de persoonlijkheid van de vrouw maakt heel veel uit! Zo maakt het ene type veel meer kans om (ooit) ten huwelijk gevraagd te worden, dan het andere. Hoe komt dat, en tot welk type behoor jij?

De ene vrouw moet het vooral hebben van haar schoonheid, de andere hecht meer aan een sterk en goed karakter. Vrouwen die door hun vriend omschreven worden als ‘prachtig’ of ‘sexy’ hebben minder kans om ten huwelijk gevraagd te worden, dan vrouwen die door hun vriend bemind worden om wie ze zijn. De mooiste omschrijving was hierbij: “Het soort vrouw waar je overal mee voor de dag kan komen en waar je trots op bent.” Mannen die op die manier over hun vriendin denken, zullen eerder geneigd zijn om op hun knieën te gaan om dé vraag te stellen- al dan niet na een beetje gepush de goede kant op. Want ook dat blijkt van belang: maar liefst 73% van de verloofde vrouwen heeft vroeg of laat het gesprek richting trouwen gestuurd, nog voordat hun partner hierover begonnen was.

Instemming van de sociale kring

Hoe zelfstandig een man ook is, de mening van zijn vrienden en/of familie is en blijft belangrijk voor hem. Ook wanneer het om trouwen gaat. John Molloy, een auteur die voor zijn boek 3.500 verloofde mensen ondervroeg, ontdekte dat in maar liefst 30% van de gevallen de man (mede) overtuigd was door de positieve mening van zijn familie. Grote bonje met je schoonmoeder-in-spe is dus niet de beste manier om het tot een huwelijk te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *