Geen geld om te trouwen

Geen geld om te trouwen

Willen jullie gaan trouwen? Gefeliciteerd! Maar wat als je helemaal geen geld hebt om de zo’n trouwerij met alles erop en eraan te financieren? Laten we wel wezen: de financiële kant van de bruiloft is vaak niet mis, een béétje trouwerij kost al snel duizenden euro’s. Toch zijn er wel manieren om de kosten binnen de perken te houden.

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om gratis te trouwen op het gemeentehuis of in het stadskantoor. Iedere gemeente is verplicht om gratis trouwen mogelijk te maken, dus als je écht geen cent te makken hebt, kunnen jullie elkaar het ja-woord geven zonder dat het je ook maar een euro kost. Toch willen veel mensen hun bruiloft graag een feestelijker tintje geven. Hoe doe je dat met weinig geld?

Geen geld om te trouwen?

Besteed het beetje geld dat je hebt alleen aan de dingen die er écht toe doen. Koop bijvoorbeeld wél die mooie jurk, maar snijd in plaats van een traditionele bruidstaart een andere feestelijke taart aan. Of kies voor cupcakes. Wil je juist liever wél die echte bruidstaart, dan kan je bezuinigen op de kosten van de trouwjurk, door een tweedehands trouwjurk te kopen of een bruidsjurk te huren. Bezuinigen op de trouwfotograaf kan ook, maar zorg dat je in ieder geval een paar mooie foto’s hebt van de momenten die er echt toe doen. Oftewel, kies wel een professionele trouwfotograaf, maar huur deze in voor zo min mogelijk uren. Hierbij kan je vaak al veel kosten besparen.

Geen geld om te trouwen, maar wel een feestje geven?

Wees dan selectief bij het versturen van je uitnodigingen. Hoe minder gasten je ontvangt, hoe minder kosten je immers hebt voor je trouwerij. Beter een klein feestje voor intimi, dan een low-budget receptie waarop iedereen verschijnt die jullie (of jullie ouders!) kennen. Ook de kosten voor een dinertje kan je prima binnen de perken houden: organiseer bijvoorbeeld een barbecue of lopend buffet bij jullie thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *