Trouwen afdwingen door trucjes?

Trouwen afdwingen door trucjes

Ook al is het huwelijk voornamelijk een juridische verbintenis en geen romantische, toch wil maar liefst driekwart van de jongeren uiteindelijk trouwen. Richting de dertig valt echter een gedeelte van deze romantici weer gaandeweg “van hun geloof”, en helaas voor de vrouwen onder ons: dit zijn voornamelijk mannen. Voor de vrouw soms ronduit onverteerbaar, want juist meisjes dromen vaak vanaf jongs af aan van De Grote Dag. Sommigen van hen doen dan ook álles om maar gevraagd te worden: trucjes worden hierbij niet altijd geschuwd. Uit een Engels onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 60% van de bruiden een of meerdere truken uit de kast heeft getrokken, variërend van emotionele chantage tot ronduit list en bedrog.

Trouwen is, ook anno nu, belangrijk voor vrouwen: vaak zelfs zó belangrijk, dat de intentie om te trouwen een van de voorwaarden vormt voor de relatie. Uit het onderzoek bleek namelijk, dat maar liefst 33% van de dames dreigt hun partner te verlaten wanneer er niet – vroeg of laat- getrouwd wordt. Emotionele chantage dus, zij het -in vergelijking met andere trucs- nog redelijk onschuldig. Zo aarzelde 17% van de bruiden-in-spe niet om zichzelf bloemen te sturen, zogenaamd afkomstig van een stille aanbidder. De hint moge duidelijk zijn: er zijn kapers op de kust, jongeman!

Zwangerschap om een huwelijk af te dwingen?

Ook het “per ongeluk expres” zwanger raken blijkt nog altijd een gouden zet om het tot het altaar te schoppen. Dit komt vaker voor dan je denkt: 10% van de gearrangeerde huwelijken komt op deze manier tot stand. En dit percentage wordt alleen maar groter naarmate de aanstaande bruid jonger is. Ook “lievere” trucs worden niet geschuwd. In het kader van “als de berg niet naar Mohammed komt, dan moet Mohammed maar naar de berg komen” vroeg 18% van de vrouwen tussen de 16 en de 50 jaar hun aanstaande man ten huwelijk. Nee zeggen op zo’n moment is natuurlijk stukken moeilijker dan dé vraag nooit stellen, dus succes is maar al te vaak gegarandeerd.

Hebben trucjes zin?

Verreweg de meeste bruiden die hun aanstaande echtgenoot min of meer chanteerden, gaven aan hun eerste dag als “getrouwd stel” leuker te vinden dan hun huwelijksdag. Ook hebben sommige bruiden (maar liefst 25%) achteraf spijt van hun keuze met betrekking tot de bruidegom. Zo gezegd, is het nog maar de vraag of een afgedwongen huwelijk je op termijn gelukkig maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *