De beste leeftijd om te trouwen

De beste leeftijd om te trouwen

De leeftijd waarop mensen voor het eerst trouwen, neemt steeds verder toe. Althans, in Nederland en de ons omringende landen. Daar is het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld om vlak voor of na je 30e in het huwelijksbootje te stappen. Maar wat is nu eigenlijk de beste leeftijd om te trouwen?

Het lijkt lastig te onderzoeken: de beste leeftijd om te trouwen. Maar door de echtscheidingsstatistieken er op na te slaan, kom je te weten op welke leeftijd je de meeste kans maakt om je trouwbeloftes waar te maken. Dat is in ieder geval níet op zeer jonge leeftijd- denk aan mensen die trouwen aan het einde van hun tienerjaren, dus wanneer zij net meerderjarig zijn. Op deze leeftijd ben je nog volop aan het veranderen en de kans dat je mettertijd uit elkaar groeit, is dus groot.

Hoe ouder je bent als je trouwt, hoe beter? Je zou het op het eerste gezicht dus wel zeggen. Trouw je als veertiger of zelfs als vijftiger, dan staan je minder ingrijpende veranderingen te wachten dan wanneer je nog jong bent op de dag van je trouwerij. Toch blijken huwelijken die gesloten worden op latere leeftijd, niet zozeer bestendiger te zijn. Een verklaring hiervoor zou kunnen liggen in het feit dat mensen op die leeftijd al de nodige bagage bij zich dragen, waardoor relaties gecompliceerder worden. Ook denken onderzoekers dat deze mensen simpelweg ‘slechter’ zijn in relaties, gezien het feit dat zij pas op latere leeftijd de ware tegen het lijf lopen. Of dat het huwelijk gebruikt wordt als ‘escape’, omdat zij simpelweg niet denken nog iemand te kunnen vinden die beter bij hen past en daarom maar trouwen met de eerste de beste die zich aandient.

De beste leeftijd om te trouwen

Wat is dan, volgens de statistieken althans, de beste leeftijd om in het huwelijksbootje plaats te nemen? Dat blijkt de leeftijd van 31 jaar te zijn. Ben je de leeftijd van 32 gepasseerd op de grote dag, dan neemt de kans op echtscheiding weer toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *