Feitjes over de huwelijksnacht

Feitjes over de huwelijksnacht

Na een spannende, enerverende trouwdag is het zover: jullie eerste nacht als man en vrouw, oftewel de huwelijksnacht. Ook stelletjes die al veel langer (vaak zelfs al jaren!) met elkaar slapen, hebben vaak hoge verwachtingen van ‘de nacht der nachten’. De statistieken wijzen echter iets anders uit…

Dacht je nu echt dat je in de huwelijksnacht een nacht vol liefde en passie te wachten staat? Maar liefst 75% van de pasgetrouwde stellen doet van alles en nog wat tijdens de huwelijksnacht, behalve… vrijen. Het geld tellen dat men op de trouwerij heeft gekregen is een geliefde bezigheid, net zoals het uitpakken van de cadeautjes en het lezen van de kaarten.

Waar wordt de huwelijksnacht doorgebracht?

Geld tellen, cadeaus bekijken en kaartjes lezen, dat kan je net zo goed thuis in je eigen bed doen, zou je zeggen. Toch brengen de meeste kersvers gehuwden hun huwelijksnacht elders door. Zo’n 60% van de stellen slaapt deze nacht buitenshuis, het liefst in een romantische bruidssuite. Ook koopt het gros van de bruiden speciale bruidslingerie voor hun huwelijksnacht, zelfs als de kans groot is dat er gewoon geslapen wordt (want: moe van alle spanning en rompslomp rondom de trouwdag). Ben je een bijgelovige bruid, dan is het wel belangrijk dat je hierbij niet als eerste in slaap valt: je zou dan ook als eerste sterven. Gelukkig zijn er geen statistieken die deze bewering staven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *